Over onze spreekuren

Wekelijkse spreekuur

Stichting Rechtswinkel Wijchen wordt gerund door een team van enthousiaste vrijwilligers: allemaal (ver)gevorderde universitaire rechtenstudenten. Voor kosteloos juridisch advies is er iedere* woensdagavond tussen 19.00 – 20.15 uur inloopspreekuur. U bent van harte welkom tijdens ons spreekuur in het Noorderlicht, Roerdompstraat 76 , te Wijchen. Parkeren voor het Noorderlicht is gratis.

*Zie voor actuele informatie over onze spreekuren onze Facebookpagina.

Wat voor hulp krijgt u?

De hulp die u ontvangt tijdens het spreekuur kan bestaan uit het geven van advies, het bemiddelen door het schrijven van brieven (dan wel hulp hierbij te verlenen) of het telefonisch voeren van een gesprek met de instantie of persoon waarmee u in conflict bent.

We raden u aan alle schriftelijke gegevens over uw zaak mee te nemen naar het spreekuur zodat wij u een zo goed mogelijk advies kunnen geven. Ook kunt u alvast het aanmeldformulier voor het eerstvolgend spreekuur invullen en/of u kunt alvast het intakeformulier downloaden en meenemen naar het inloop spreekuur. Zo kunnen wij u bij binnenkomst van het inloopspreekuur nog sneller van dienst zijn. Om de kwaliteit van het advies hoog en de communicatie helder te houden, worden zaken enkel behandeld op het wekelijkse spreekuur. Wij verzoeken u dan ook om hieromtrent geen e-mailberichten te sturen.

Met welke problemen kunt u bij ons terecht?

Als student Nederlands recht hebben onze medewerkers een brede kennis van het recht opgedaan. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen bij hun vragen over het recht. U kunt bij ons in ieder geval terecht voor vragen op de gebieden:

  • Arbeidsrecht
  • Bestuursrecht
  • Goederenrecht
  • Huurrecht
  • Overeenkomstenrecht
  • Personen- en familierecht
  • Sociale zekerheidsrecht
  • Verzekeringsrecht
  • Wet Mulder-zaken (verkeer)

Wat doen wij niet?

Ondanks dat wij u graag zo goed mogelijk helpen, zijn er ook enkele grenzen aan onze dienstverlening. Zo kunnen wij u omtrent echtscheiding alleen van algemene informatie voorzien. Tevens procederen wij niet, maar kunnen wij u wel adviseren over eventuele door u opgestelde stukken. Als er een (zeer) hoog bedrag gemoeid is met uw zaak, zullen we u wel informeren, maar daarna zeer waarschijnlijk doorverwijzen naar het Juridisch Loket of een advocaat. Komt u echter gerust met al uw vragen, we proberen u altijd te helpen!

LET OP! Stichting Rechtswinkel Wijchen verstrekt gratis en vrijblijvend advies aan mensen met juridische vragen en problemen. Stichting Rechtswinkel Wijchen aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade ten gevolge van het gegeven advies.


Steun uw rechtswinkel

Giften en donaties zijn belangrijk voor het voortbestaan van Stichting Rechtswinkel Wijchen. De rechtswinkel werkt met vrijwilligers die geen vergoeding ontvangen voor hun werkzaamheden. Vindt u dat u goed bent geholpen of draagt u de rechtswinkel een warm hart toe? Steun onze rechtswinkel en help het goede werk voort te zetten!

Geef een reactie