Over onze spreekuren

Wekelijkse spreekuur

De Rechtswinkel Wijchen houdt wekelijks een inloop spreekuur van 19.00 tot 20:15 uur in „het Noorderlicht” (Roerdompstraat 76) in Wijchen. Parkeren voor het Noorderlicht is gratis.

Het spreekuur wordt gehouden door een aantal van onze vrijwilligers. Alle vrijwilligers studeren rechten of hebben dit gestudeerd, wat garant staat voor een gedegen basiskennis van het recht. Zij vinden het belangrijk mensen te kunnen helpen en doen tegelijkertijd praktijkervaring op. Het team bestaat uit ongeveer 20 vrijwilligers die om beurten het inloop spreekuur houden.

Wat voor hulp krijgt u?

De hulp die u ontvangt tijdens het spreekuur kan bestaan uit het geven van advies, het bemiddelen door het schrijven van brieven (dan wel hulp hierbij te verlenen) of het telefonisch voeren van een gesprek met de instantie of persoon waarmee u in conflict bent.

We raden u aan alle schriftelijke gegevens over uw zaak mee te nemen naar het spreekuur zodat wij u een zo goed mogelijk advies kunnen geven. Ook kunt u alvast het aanmeldformulier voor het eerstvolgend spreekuur invullen en/of u kunt alvast het intakeformulier downloaden en meenemen naar het inloop spreekuur. Zo kunnen wij u bij binnenkomst van het inloopspreekuur nog sneller van dienst zijn. Om de kwaliteit van het advies hoog en de communicatie helder te houden, worden zaken enkel behandeld op het wekelijkse spreekuur. Wij verzoeken u dan ook om hieromtrent geen e-mailberichten te sturen.

Met welke problemen kunt u bij ons terecht?

Als (ex-) student Nederlands recht hebben onze medewerkers een brede kennis van het recht opgedaan. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen bij hun vragen over het recht. U kunt bij ons in ieder geval terecht voor vragen op de gebieden:

  • Arbeidsrecht
  • Bestuursrecht
  • Goederenrecht
  • Huurrecht
  • Overeenkomstenrecht
  • Personen- en familierecht
  • Sociale zekerheidsrecht
  • Verzekeringsrecht
  • Wet Mulder-zaken (verkeer)

Wat doen wij niet?

Ondanks dat wij u graag zo goed mogelijk helpen, zijn er ook enkele grenzen aan onze dienstverlening. Zo kunnen wij u omtrent echtscheiding alleen van algemene informatie voorzien. Tevens procederen wij niet, maar kunnen wij u wel adviseren over eventuele door u opgestelde stukken. Als er een (zeer) hoog bedrag gemoeid is met uw zaak, zullen we u wel informeren, maar daarna zeer waarschijnlijk doorverwijzen naar het Juridisch Loket of een advocaat. Komt u echter gerust met al uw vragen, we proberen u altijd te helpen!

LET OP! Stichting Rechtswinkel Wijchen verstrekt gratis en vrijblijvend advies aan mensen met juridische vragen en problemen. Stichting Rechtswinkel Wijchen aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade ten gevolge van het gegeven advies.

Steun uw rechtswinkel

Omdat Rechtswinkel Wijchen zich wil blijven inzetten voor rechtshulpbehoevenden, vragen we u om een vrijwillige bijdrage op het spreekuur te doneren ter ondersteuning van onze werkzaamheden. Donaties worden daarnaast tevens erg gewaardeerd.


Geef een reactie